Travel

Top 10 destinatii turistice in Romania

top 10 destinatii turistice Romania
275Views

Romania este o tara plina de istorie, cultura si frumusete naturala, cu o varietate de destinatii turistice pentru toate gusturile. Indiferent daca sunteti interesati de munti, parcuri nationale, orase istorice sau plaje, Romania are ceva de oferit pentru fiecare. Iata top 10 destinatii turistice in Romania pe care nu ar trebui sa le ratati.

Transfagarasan

Transfagarasanul este un drum de munte spectaculos care traverseaza Carpatii Fagaras, oferind vederi panoramice uimitoare asupra muntilor si lacurilor. Drumul este deschis doar in timpul verii si poate fi parcurs cu masina sau cu bicicleta. Pe drum puteti vizita Castelul Bran, cunoscut si sub numele de “Castelul lui Dracula”, si puteti face o plimbare pe lacul Balea.

Delta Dunarii

Delta Dunarii este o rezervatie naturala protejata si este una dintre cele mai importante zone umede din Europa. Este un loc minunat pentru a vedea pasarile si pentru a face activitati precum pescuitul sau navigatia pe canale. Puteti vizita orasele Tulcea si Sulina pentru a vedea o parte din istoria zonei si pentru a descoperi cultura locala.

delta-dunarii

Sighisoara

Sighisoara este un oras medieval situat in Transilvania si este locul de nastere al lui Vlad Tepes, inspiratia pentru personajul Count Dracula. Orasul este plin de cladiri istorice si de stradute inguste pavate, iar turnul clock este un punct de atractie populara. De asemenea, puteti vizita Casa Memoriala a lui Vlad Tepes si Muzeul de istorie si cultura.

sighisoara

Bran

Bran este un sat mic situat in apropiere de Castelul Bran, cunoscut si sub numele de “Castelul lui Dracula”. In afara de castel, puteti vizita Muzeul Traditional al Branului pentru a afla mai multe despre cultura si istoria zonei. De asemenea, puteti face o plimbare prin padure sau puteti merge la una dintre cele mai vechi biserici din Romania, Biserica Sfanta Treime.

castelul bran

Brasov

Brasov este un oras medieval situat in Transilvania, cu o istorie bogata si o arhitectura impresionanta. Puteti urca la Turnul Alb pentru a vedea o vedere panoramica asupra orasului, puteti vizita Piata Sfatului si puteti face o plimbare prin cartierul evreiesc. De asemenea, puteti vizita Cetatea Rasnov sau puteteti face o excursie la Poiana Brasov pentru a face schi sau pentru a face o plimbare pe munte.

brasov-romania

Maramures

Maramures este o regiune situata in nordul Romaniei, cunoscuta pentru taranimea sa traditionala si pentru bisericile sale in stil maramuresean. Puteti vizita Manastirea Surdesti, considerata una dintre cele mai vechi biserici din Romania, sau puteti vedea o demonstrație de tesut si de sculptura in lemn la Muzeul Satului Maramuresean. De asemenea, puteti face o plimbare prin padure sau puteti merge la una dintre multele piscine naturale din zona.

maramures

Plaja Mamaia

Mamaia este cea mai populara statiune de plaja din Romania si este situata in apropiere de Constanta. Pe langa plaja, puteti vizita Aquarium si Delfinariu din Constanta sau puteti face o plimbare pe faleza. De asemenea, puteti merge la unul dintre numeroasele cluburi sau la unul dintre numeroasele taverne din Mamaia pentru a savura mancare traditionala si bauturi.

plaja mamaia

Bucuresti

Capitala Romaniei, Bucuresti, este un oras plin de istorie si cultura. Puteti vizita Palatul Parlamentului, cel mai mare edificiu administrativ din Europa, sau puteti face o plimbare prin cartierul vechi Lipscani. De asemenea, puteti vizita Muzeul National de Istorie sau puteti merge la unul dintre numeroasele teatre sau la unul dintre numeroasele festivaluri care au loc in oras.

bucuresti

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oras universitar situat in Transilvania, cunoscut pentru viata sa culturala si pentru arhitectura sa impresionanta. Puteti vizita Piata Unirii si puteti face o plimbare prin cartierul evreiesc. De asemenea, puteti vizita Muzeul National de Arta sau puteti merge la unul dintre numeroasele festivaluri care au loc in oras.

cluj napoca

Parcul National Retezat

Parcul National Retezat este situat in sud-vestul Romaniei si este un loc minunat pentru a face excursii si pentru a vedea natura. Puteti face o plimbare pe una dintre traseele de drumetie sau puteti face o excursie pe Lacul Bucura, cel mai mare lac din parc. De asemenea, puteti vedea specii rare de animale precum ursul brun si lupul.

parcul national retezat

Acestea sunt doar cateva dintre destinatiile turistice cele mai populare din Romania. Fie ca sunteti interesati de munti, plaje, orase istorice sau cultura traditionala, Romania are o varietate de optiuni pentru a va satisface dorintele turistice. Speram ca acest articol v-a inspirat sa vizitati aceste destinatii minunate si sa descoperiti frumusetile unice ale Romaniei. Nu uitati sa va bucurati de experienta si sa va bucurati de tot ceea ce Romania are de oferit.

admin
the authoradmin

Leave a Reply