Publicat: vin, Mai 1st, 2015

Totul Despre Air MAX

 NIKE AIR MAX este o linie de pantofi sport lansată de brandul NIKE. Primul model de AIR MAX a fost lansat în anul 1987 și a fost proiectat de Tinker Hatfield, care a început să lucreze pentru NIKE ca arhitect proiectare magazine și birouri. Un alt model foarte cunoscut proiectat de Tinker Hatfield este NIKE Air Jordan.

Modele
În 1987 a fost lansat primul model de AIR MAX, AIR MAX 1, făcând vizibil Air-ul de pe talpa. Primul colourway a fost roșu/alb radiant, extrem de apreciat.
În 1989 urmează AIR MAX LIGHT.
În 1990 se lansează al doilea model legandar, AIR MAX 90 denumit și „Radiant Red-Infrared”. Cunoscut sub numele de Air Max III până în anul 2000, când a fost reeditat și a luat numele de la anul an de lansare. Colourway original alb, negru, gri – rece cu infraroșu a fost ales pentru a exagera grosimea pernei de aer unic.

Air Max 90

Air Max 90

În 1991 este lansat AIR MAX 180. Un nou sistem de expunere al pernei de aer, vizibil la 180 de grade, cu expunere pe talpă.
În 1992 se lansează AIR MAX BW cu o noua fereastra mai mare, vizibilitate mai mare, mai multa aer în perna.
În 1993 apare AIR MAX 93 – 270 de grade de aer, expunere pe tot călcâiul.
În 1995, Nike lansează AIR MAX 95. Designerul Sergio Lozano s-a inspirat din anatomia umană, coloana vertebrală, coaste și tendoane. Un nou colourway pentru AM 95 „Neon Yellow”, un clasic instant.
În 1997  este lansat AIR MAX 97. Inspirat dintr-un glont, AM 97 a fost construit pentru viteză, primul model cu pernă de aer pe toată talpa.
În 2006 se lansează AIR MAX 360. Perna de aer pe toată talpa, alergare completă pe aer, termoformare și taieturi laser.

Nike Air Max 360

Nike Air Max 360

În 2014, Nike scoate pe piață FLYKNIT AIR MAX. Cel mai flexibil Air Max, partea superioară realizată dintr-o singură bucată, din cel mai ușor material.

FLYKNIT AIR MAX

FLYKNIT AIR MAX

 

Linia de adidasi este populară printre multe subculturi, de exemplu Hip Hop , Gabber și clasa muncitoare.

În România, Air Max a prins foarte bine la public, pantofi sport au simpatizanți de orice vârstă. Că sunt persoane publice sau oamnei de rând, copii sau bunici, poartă cu mare plăcere pantofi lansați de brandul Nike.

Deoarece sunt foarte populari, pe internet au apărut tot mai multe siteuri care vând pantofi sport AIR MAX, în care sunt afișate reduceri de 70-80%, la prețuri foarte mici. Cum știm că perechea noastră de pantofi AIR MAX este originală? 

Cum știm că perechea noastră de pantofi AIR MAX este originală?

Vă vom prezenta câteva elemente care trebuie urmărite când cumpărați o pereche de Air Max-uri:

1. Trebuie să știți că Nike are cele mai multe dintre fabricile situate în Asia, inclusiv Indonezia, China, Taiwan, India, Thailanda, Vietnam , Pakistan, Filipine, și Malaezia.  Deci pantofi sport care urmează să fie achiziționați trebuie să fie fabricați în una din fabricile de mai sus.

2. Pe talpa pantofilor sport trebuie să scrie NIKE (foto jos), am văzut multe produse care nu au acest element.

talpa Nike

3. Pe partea laterală trebuie să fie semnul Nike și în cele mai multe cazuri să scrie Air Max.

lateral NIke

 

4. Pe limbă și în interiorul pantofilor sport trebuie să fie semnul Nike și să scrie Nike Air Max, foarte important: pe limbă trebuie să fie mereu prezent acel R.

limba Nike

 

5. De la spate nu trebuie să lipsească semnul Nike și AIR.

spate Nike

 

Înainte să cumpărați o pereche de AIR MAX-uri, vizionați siteul oficial NIKE – nike.com.

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Afișează 1 Comments
Spune-ți părerea
  1. […] Un articol asemănător pe DespreModă găsiți despre Nike Air MAX. […]

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada