Publicat: vin, Mai 22nd, 2015

Tipar fustă clos mic

tipar 1 Pentru a construi tiparul unei fuste, se vor lua următoarele măsuri: lungimea fustei 70 cm , jumătate din grosimea taliei 40 cm. După tiparul fustei clos mic, se poate confecționa fusta cu o singură cusătură pe mijlocul feței sau al spatelui. Pentru croit, materialul se pune în doua, pe direcția firului de lățime. Liziera materialului va trece pe ambele părți.

Dacă lungimea fustei nu intră pe lățimea materialului, se pot face adăugări, așa cum se indică pe tipar, prin linia punctată, cu condiția respectării stricte a direcției firului. La croit se lasă următoarele rezerve pentru cusături: pe linia taliei — 1 cm, pe linia cusăturii — 2 cm, pe linia de rotunjime a fustei — 3—4 cm.

După croit fusta se prinde pe cuier pentru cateva ore, fixându-se o greutate pe linia firului în bie (verif).

După ce fusta s-a întins, se aplică din nou tiparul pe material și se rotunjește fusta pe linia tivului, apoi se coase tivul cu punct ascuns sau în cruciulițe.

Tiparul fustei clos mic se poate taia în orice număr de clini, în acest scop linia taliei și a rotunjimii fustei se împart în părti egale, punctele de diviziune se unesc și tiparul fustei demisolei se taie în clini pe aceste linii.

La croit se lasă rezerve pentru cusături pe ambele părți ale fiecărui clin. Direcția firului de lungime a materialului trebuie să treacă prin mijlocul fiecărui clin.

În felul acesta la croitul fustei clos mic, în clini, se elimină parțial direcția absolut pe bie a materialului, deoarece materialul se întinde la purtat.

Alte modele de tipare fuste.

tipar2 tipar3

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada