Publicat: sâm, Apr 25th, 2015

Tehnici de aplicare a fondului de ten

fond de tenAplicarea corectorului/iluminatorului și a fondului de ten. Pregătim tenul înainte de machiaj cu ajutorul unui demachiant, un demachiant hidratant, tonifiere, cu un tonic în aceeași gamă cu demachiantul și o mască pentru conturul ochilor și al buzelor. După îndepărtare măștii se aplică baza de machiaj.

Aplicăm corector de tentă galbenă pentru ceracănele vineții și tentă roz pentru cearcănele pământii. Dacă nu sunt necesare corecții serioase, avem nevoie de lumină în mijlocul frunții, colțul intern al ochiului, mijlocul nasului, deasupra buzei superioare și pe bărbie. Pentru un machiaj cât mai profesional se recomandă aplicarea fondului de ten cu pensula.

Mici secrete. Aplică fondul de ten în cantitate mică inclusiv pe pleoape. Corectorul sau iluminatorul trebuie să fie mai deschise decât fondul de ten. După aplicarea fondului de ten, se poate aplica un strat lejer de iluminator, până se ajunge la nivelul dorit. Nu uita, orice corecție a luminii sau a tenului este permisă până la aplicarea pudrei.

Aplicarea pudrei. Este preferată o pudră liberă, translucidă. Se recomandă aplicare în zonele predispuse luciului și în strat cât mai lejer sub ochi.  

Aplicarea fondului de ten pe obraz. Alegem nuanța dorită. Pentru tenul gras este indicată folosirea unui fond de ten pe bază de apa, iar pentru tenul uscat sau normal cel pe bază de ulei. Fondul de ten compact este recomandat persoanelor cu tenul matur sau cu acnee deoarece are un grad mare de acoperire.

Despre autor

- Creează-ți propriul stil…fă-l să fie unic pentru tine, dar identificabil pentru alții.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada