Publicat: vin, Mai 22nd, 2015

Stilul vintage, în viziunea lui Didier Ludot

Didier Ludot

Didier Ludot este un designer de lux francez. În magazinele ce poartă numele lui Didier Ludot se poate găsi o gamă vastă de haine pentru bărbați și femei, și accesorii cum ar fi: pantofi din piele, bijuterii, atât pentru bărbați cât și pentru femei.

Stilul vintage reprezintă ținute ce și-au păstrat valorile de bază, ce pot fi purtate și în ziua de azi.

DelphosAm ajuns în această afacere datorită mamei mele. Trăiam în provincie, avem o casă foarte mare, unde mama, bunicile și mătușile mele își țineau toate hainele. Un etaj întreg era plin de haine din anii ’20, ’30, ’40…  Ne juacam cu ele, ne costumam… Mergeam mereu cu mama la croitoreasa ei. Copia creații de haute-couture din reviste, după Dior, Balmain… De mic copil o însoțeam pe mama pentru a-și alege hainele, povestește designerul despre cum a ajuns să îndrăgească hainele.

Aceasta este o rochie superbă. Este frumoasă, foarte veche. E o creație Mariano Fortuny, din 1924. Excepțional este faptul că centura e cea originală. E în perfectă stare, culoare e superbă. Rochia se numește Delphos. E o rochie modernă pentru 1924, nu are nimic pe interior, e doar mătasea plisată. Are perle de Murano pe toată partea laterală. E foarte greu să găsești rochii Delphos în stare bună. O altă rochie pe care o apreciez, este o creație Madame Gres, 1970, stilul grecesc.  Madam Gres era pasionată de Grecia antică, ce i-a servit drept sursă de inspirație.

O altă rochie din colecția mea, este o rochie Courreges. El a revoluționat moda. Era elevul lui Balenciaga. În 1955, a lansat o colecție care a revoluționat lumea haute-couture. Foarte modernă, în culori pastelate, cusături în relief, bandă ornamentală. Gulerul rotund, școlăresc, era imaginea căutată de Andres Courreges. Taioarele Chanel și rochiile Courreges sunt greu de găsit în stare bună.

De 30 de ani, am singurul boutique din Paris în care se vând creații haute-couture, în special franțuzești. Oamenii mă contactează, stabilim întâlniri, ei îmi aduc piesa, eu contactez alți oameni… E foarte interesant… Când îmi aduc rochiile, îmi arată și fotografii din decenii trecute. Îmi povestesc istoriare din care aflu lucruri despre evenimentele din perioada respectivă, despre designeri, despre clienții lor…

E mult mai interesant să merg la particulari, pentru că, uneori, au mai multe rochii, din care pot alege. E un moment magic să deschid dulapurile și să găsesc creații sublime…  E un moment emoționant.

Într-o zi am fost la o doamnă, nu îmi spusese cui aparține garderoba. Era garderoba unei actrițe franceze care jucase în „Frumoasa și Bestia” și care se numea Josette Day. Printre toate rochiile Dior, se afla una creată special pentru acea actriță, pentru balul de la palatul Labia din Veneția, 1951, cea mai mare serată din secolul 20. A fost emoționant, mi-a arătat fotografia de când de când a sosit în gondolă, în această rochie Dior. Am păstrat-o pentru colecția mea personală, mărturisește Didier Ludot despre magazinul lui din Paris și despre creațiile unice care se găsesc în magazinul acestuia.

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada