Publicat: mie, Mai 6th, 2015

Parfumul – Seducție și extravaganță

chanel

Orice ținuta, trebuie completată întotdeauna cu parfum, care te face mai atrăgătoare, mai misterioasă, mai ușor de observat. Această variantă este valabilă și la bărbați, nu doar la femei.

Din cele mai vechi timpuri, parfumul este considerat un lux necesar, un simbol al normalității, al civilizației. Deși parfumuri și parfumerii au existat în India, la început, o mare parte din aromele lor se bazează pe tamâie. Primul chimist înregistrat a fost o femeie pe nume Tapputi, o preparatoare de parfumuri. Ea a distilat flori, uleiuri și obligeana, cu alte aromatice, iar apoi le-a filtrat și le-a pus înapoi, repetând procedura de nenumarate ori.

Arheologii au descoperit, în 2005, cele mai vechi parfumuri în Pyrgos, Cipru. Aceste parfumuri au o vechime de aproximativ 4.000 de ani. Parfumurile au fost descoperite într-o parfumerie antică. În epoca veche, oamenii au folosit ierburi și condimente precum migdale, coriandru, mirt, rasina de conifere, bergamot.

În 1921, Chanel revoluționează lumea parfumurilor, oferind clientelor sale un parfum mai feminin, un parfum al femeii moderne. Chanel No. 5 a deschis o nouă epocă în istoria parfumurilor, îmbinând experiențele de laborator cu aromele florale și animale puternice, căruia i-a fost adugat sloganul  O femeie fără parfum este o femeie fără viitor. Parfumul a fost foarte apreciat și s-a bucurat de o notorietate foarte mare. Niciun alt parfum lansat de Chanel dupa aceea sau de alte case de renume din lumea parfumierilor nu a reușit să atingă cotele lui Chanel No. 5.

Parfumurile se aleg în funcție de fiecare anotimp, în funcție de ținută, caracter sau în funcție de starea de spirit pe care o ai la momentul respectiv. Toamna și iarna, se potrivesc mai bine parfumurile mai tari, mai puternice, cu note dulci și cele cu note lemnoase de cedru, lemn de santal sau mosc. În perioadele calde, de primăvară – vară, se potrivesc parfumurile florale, cele proaspete cu iz răcoritor.

Astăzi parfumul reprezintă un must – have, pentru orice persoană care dorește să fie în pas cu moda, sau care dorește să lase în urmă o dâră de parfum care să îi încânte pe cei prezenți.

Parfumurile se pot degrada în prezența temperaturilor ridicate, luminii, oxigenului și a prafului. O sticlă de parfum iși poate menține aroma pentru mulți ani de zile, cât timp este bine depozitată. Prezenta oxigenului în pulverizator poate afecta în timp mirosul parfumului. Temperatura ideală de depozitare a unui parfum este între 3 si 7 grade Celsius.

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada