Publicat: joi, Iul 21st, 2016

Pantofi clasici bărbați – livrare rapidă, retur gratuit

Înainte de a vă cumpăra o pereche de pantofi, ar trebui să știți că există doar șase tipuri principale de pantofi. Alegerea corectă a pantofilor poate face diferența dintre un bărbat îmbrăcat bine, la modă și un bărbat îmbrăcat după ureche.

Câștigă 50 lei fâcându-ți cont pe fashiondays.ro .

Cele șase tipuri principale de pantofi sunt: Oxford, Derby, Monk, Loafer, ghetele și pantofi de gală.

Pantofii Derby se deosebesc de restul pantofilor prin distanța mai mare dintre găurile pentru șireturi și coaserea căputei pe deasupra lateralelor și sunt mai puțin eleganți decât pantofi Oxford. În poza de mai jos veți vedea deosebirea dintre pantofii Derby și pantofii Oxford.

Pantofi Derby - Oxford

Pantofii Oxford sunt tipul de pantofi eleganți și cel mai bine se asortează cu costum. Se regăsesc într-o gama variată de culori și se recunosc foarte ușor după ochiurile de șireturi foarte apropiate unele de altele în partea superioară. Moda vine din Scoția și Irlanda. O altă caracteristică a pantofilor Derby este dată de perforațiile făcute în pielea bombeului, pe căpută sau pe laterale.

Pantofii ce au în loc de șireturi, cataramă, se numesc Monk. Nu sunt foarte eleganți, dar se potrivesc de minune pentru întâlnirile de afaceri. Este o încălțăminte specifică adepților robei monahale, călugărilor care încălțau pantofi simpli, comozi și durabili care se prindeau de picior prin intermediul unei catarame.

Câștigă 50 lei fâcându-ți cont pe fashiondays.ro .

Tot fără șireturi sunt și pantofii de gală. Se recunosc prin căptușeala interioară din catifea și exteriorul lucios, dar și prin decorațiunea plasată la baza bombeului. În perioada regentă engleză erau considerați a fi încălțăminte de interior, iar elementul special era catarama din argint. Odată cu intervenția lui Beau Brummell, fondatorul curentului numit „dandy“, aceasta a fost înlocuit cu o fundă din catifea.

pantofii de gală barbati fara sireturi

Modelul gheată este prelungirea peste glezna a pantofilor din exemplele precedente. Se regăsește atât în model Oxford, cât și în modelul Derby.  Ghetele Chelsea, de exemplu, sunt tipuri de încălțăminte elegantă provenite din perioada Victoriana pentru care carambul este susținut pe glezna cu ajutorul unui material elastic.

Citește și ce pantofi se potrivesc la costumul tău.

Comandă acum pantofi de pe FashionDays și beneficiezi de 50 de lei, livrare rapidă și retur gratuit. Detalii în banner.

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Afișează 1 Comments
Spune-ți părerea

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada