Publicat: vin, Aug 14th, 2015

Marea din Bulgaria și moda

Probabil că vei rămâne puțin uimit sau uimită că într-o revistă online dedicată modei, găsești un articol dedicat litoralului bulgăresc. Am ales să scriu acest articol, deoarece femeile sau bărbați care sunt pasionați/pasionate de modă, sunt atrași și de călătorii.

Vara ceasta a fost pentru prima dată când am mers în Bulgaria, dar nu am regretat, am făcut și câteva poze pe care vi le voi arăta. Am trecut granița pe la Vama Veche, am stat 5 minute la coada, am prezentata buletinele și certificatul mașinii, totul a durat circa 2 minute, am plătit acea taxă de drum. Se plătește imediat ce treci granița, este un ghișeu pe partea stângă, alb, din termopan. Se poate plăti în leva sau în lei românești.

Am ajuns până la Varna, care este situată la 100 si ceva km de graniță, drumul este bunicel, din când în când pe marginea drumului găsiți tarabe cu fructe sau legume. Benzina este mai ieftină ca la noi, am băgat cu 2,3 leva litru, iar la noi era 5.78 lei litru, am băgat 10 litri de benzină din Bulgaria și a fost destul de bună. Poliție nu am văzut să stea la pândă ca la noi, în cele 7 zile petrecute în Bulgaria, nu m-a oprit niciun polițai, iar când m-am întors spre casă, după ce am trecut granița am fost oprit de vreo trei ori. Cu poliția din Bulgaria singura tangență am avut-o în Balchik (Balcic), parcasem pe un trotuar și m-au rugat frumos să mut mașina de acolo, arătându-mi unde este parcarea. Ce mi s-a părut puțin urât legat de poliția din Bulgaria, a fost în Varna, pe faleză, puneau amenzi în geam celor care depășeau cu puțin linia de marcaj a parcării. E vară, turiști, mașini multe, iar locuri de parcare puține, fiecare își face loc cum poate și parchează cum găsește. Cam astea ar fi punctele negative pe care le-am avut în experiența din Bulgaria.

Am avut cazarea în Shabla, o stațiune micuță, dar foarte curată. Plaja nu era aglomerat, găseai loc unde vruiai. Apa mi s-a părut mult mai curată ca la noi. Aveai terase în apropierea plajei, unde puteai să mănânci foarte bine și nu foarte scump. Condițiile de cazare au fost mai bune ca în România, la un hotel de 3 stele, cu aer condiționat, televizor, mobilier nou, frigider, am plătit 22 euro pe noapte pentru o cameră, în sezonul de vârf. Plus loc de parcare asigurat. Iar acele vorbe, că îți fură mașina la bulgari, sunt povești, de a mea nu s-a atins nimeni, nici măcar o zgârietură și am făcut cam 700 km la ei.

Poze plaja din Shabla

plaja Shabla plaja Shabla2

La vreo 6-7 km de Shabla, este Tyulenevo, unde este un hotel superb cu restaurant la parter pe malul marii, e un peisaj de vis, dacă aveți ocazia nu ezitați să vizitați stațiunea și să mâncați acolo.

tyulenovo

O altă stațiune din Bulgaria care mi-a rămas la suflet este Balchik (Balcic), sitauată între Shabla și Varna, cu o faleză superbă. Din Balcic am achiziționat suvenirurile pentru cei dragi, ca idee, un magnet pornea de la o leva și ajungea până pe la 3 leva. Meniurile la terasele din Balcic am văzut că erau și în limba română, cred ca mai accepta și lei românești, dar pentru a nu a avea probleme, înainte de vamă este un schimb valutar unde puteți schimba lei în leva. Era să uit, am mâncat în Shabla, la un restaurant de acolo, două persoane, două porții de cartofi prăjiți cu cotlet de porc, un suc, o bere, pâine și o ciorbă de burtă cu 20 de leva. Mi s-a părut ieftin …

Poze Balcic

Balcic

Un oraș mai mare din Bulgaria pe care l-am vizitat, este Varna. Cu ieșire la Marea Neagră, Varna mi s-a părut un oraș superb. Am vizitat mall-ul și plaja de acolo. În mall-ul din Varna erau branduri foarte renumite și chiar am rămas surprins. Probabil că vă întrebați de ce am adăugat cuvântul modă în titlu… pentru că am vrut să fac o comparație între moda din România și cea din Bulgaria, dar diferențe nu sunt. Ce se poartă la noi se poartă și la ei. Pe plaja din Varna cu 10 leva am cumpărat o pizza mare și o bere, preț foarte bun. Pe faleza din Varna o să găsiți multe cluburi, tersae, restaurante, baruri, tot ce vreți. La un restaurant am vazut coadă la intrare, lumea stătea la rând să mănânce.

Cam asta a fost experința mea în Bulgaria, vă sfătuiesc să mergeți să vizitați vecini noștri că aveți ce să vedeți.

Poze din Varna

Varna Varna1 Varna2

 

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada