Publicat: joi, Sep 3rd, 2015

Mai trec 100 de ani și Vogue nu vine în România

Vogue

Cea mai cunoscută revistă de fashion, Vogue, nu are niciun gând să ajung și în România. O astfel de revistă nu va ajunge niciodată în țara noastră, deoarece ar da faliment în câteva zile. Când demarezi un business, trebuie să produci, să îți aducă bani, să se suțină singur, nu să aduci tu bani de acasă.  Din acest motiv este greu ca o revistă ca Vogue să trăiască în România.

O revistă își câștigă banii din publicitate, din vânzarea reclamelor sau promovarea a diverselor branduri din lumea modei. Ei în România nu ar avea pe cine să promoveze. Casele de modă de la noi nu cred că și-ar permite să se promoveze într-o revistă ca Vogue, iar din vânzarea revistei tipărite abia scoți banii de producție pentru tipărirea revistei.

Vogue a fost înfințată în anul 1892 în America și este prezentă în tări precum Marea Britanie, Spania, SUA, India, Italia, China, Franța, Germania, Japonia, Korea, Mexic, Australia, Brazilia, Portugalia, Turcia și Taiwan. Doar în SUA are un tiraj de mediu de circa 1.5 milioane de exemplare.

Principalul motiv pentru care Vogue nu a ajuns la noi, este lipsa caselor de modă internaționale care nu au magazine proprii, asta însemnă că nu există clienți  interesați de publicitate Vogue. Este adevarat, brandurile mari de modă sunt prezente și la noi. Dar sunt prezente în magazine multiprand, iar acel magazin își face reclamă lui, nu face reclamă la hainele pe care le vinde. De exemplu, dacă magazinul are haine Prada, Gucci, Versace, Chanel, etc. Patronul magazinul va face reclama la magazinul X, nu la brandurile pe care le găsești în magazin.

Cine are alte păreri este invitat să comenteze.

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada