Publicat: joi, Aug 27th, 2015

Locul în care rochițele devin expresia libertății

În articolul de astăzi  vom sta de vorbă cu o designerita foarte talentată din Brasov, ce conduce atelierul de modă Alimaris Amo.

after-20150823_134204

Cum a luat naștere atelierul dumneavoastră, un scurt rezumat al poveștii de modă ce poartă numele Alimaris Amo.

Alimaris Amo a luat naștere, în primul rând, din dorința de a oferi beneficiul obținerii unei ținute personalizate, în funcție de gusturile, personalitatea și nevoile fiecărui client în parte. Astfel că am acordat oportunitatea alegerii modelului și a materialului potrivit, sub o îndrumare profesionistă obținută prin experiență, răbdare și devotament.

Alimaris Amo a fost un vis devenit realitate, un vis clădit pe bazele unei experiențe de 20 de ani în domeniul modei, pe pasiune pentru texturi și culori, pe dorința de a pune în lumină personalitatea fiecăruia prin intermediul vestimentației, dar mai ales, pe dorința de a contura imaginea unei femei independente, îndrăznețe, dornică de a ieși în evidență, conștientă de frumusețea propriei feminități.

De ce ați ales numele de Alimaris Amo? 

Numele Alimaris Amo este o expresie a iubirii, a feminității, a creativității. Astfel că aș putea spune ca el m-a ales pe mine.

Unde puteți fi găsită în mediul offline, dar și cel online?

Oamenii dornici de o ținută creată exact conform gusturilor lor mă găsesc la Atelierul Alimaris Amo Brașov din strada Oașului nr. 14, locul unde ideile și dorințele lor prind întotdeauna contur. De asemenea, pentru ca mediul virtual capătă din ce în ce mai mult teren, oamenii mă pot contacta și prin intermediul paginii de Facebook a atelierului: www.facebook.com/alimarisamo.

Ce ne puteți spune despre creațiile de modă ce se nasc în atelierul dumneavoastră, cărui public se adresează creațiile vestimentare. Ce vă inspiră, cum alegeți culorile?

Pe principiul că „Frumusețea nu are vârstă.”, clienții care se adresează atelierului nostru, sunt toate persoanele dornice să-și îmbunătățească sau să-și înnoiască garderoba în conformitate cu nevoile, gusturile și personalitatea fiecăreia.

Atelierul Alimaris Amo pune la dispoziție posibilitatea confecționării atât a ținutelor elegante, pentru evenimente speciale (rochii de mireasă, de ocazie, cocktail, costume) cât și a celor de zi cu zi.

Pentru mine fiecare ținută este o poveste în care texturile, culorile și croiala se îmbină armonios și creativ, astfel încât rezultatul obținut să corespundă cu evenimentul căruia i se adresează ținuta, cu particularitățile și cu dorințele fiecărei persoane.

11926056_1608004982753531_162765397_n

A fi la modă înseamnă să te îmbraci în tendințele ce se poartă într-un sezon, sau să te îmbraci în ce îți stă bine?

Un prim indiciu care ne „trădează” personalitatea este vestimentația. Iar autenticitatea noastră se va reflecta, astfel, în ținuta pe care o adoptăm, dar mai cu seamă, în atitudinea cu care purtăm hainele. De aceea, este ideal să găsim un echilibru între „a ține pasul cu moda”, reinventându-ne regulat și creativ  garderoba, și a ne păstra stilul propriu, armonizându-l corect și original cu tendințele actuale.  Astfel, a fi la modă înseamnă, mai presus de toate,  a fi tu însăți.

Toamna se apropie cu pași repezi, ce se va purta în sezonul rece, care sunt culorile ce se poartă în sezonul de toamnă – iarnă ?

În sezonul rece,  avem parte de o îmbinare între stil și confort, plină de surprize. Este o așa-numită întoarcere nostalgică, dar îndrăzneață în trecutul anilor ’70 și ‘80, veste bună mai ales pentru adeptele stilului vintage. Dacă vrem să ieșim în evidență, nu vom da greș cu o piesă vestimentară din catifea, o fustă cu franjuri XXL sau un colaj de imprimeuri și materiale cu aer hippie. În ceea ce privește cromatica, paleta de culori este predominant neutră: clasicul alb-negru, kaki, burgundy, maro, galben mustar, gri.

Pe langă rochițele de ocazie, am văzut că realizați și rochii de mireasă. Ce sfaturi dați unei domnișoare ce este în căutarea rochiei de mireasă?

Fiecare mireasă este protagonista propriei povesti pentru o zi, astfel că, elementul principal – rochia de mireasă – trebuie să fie în armonie cu stilul nunții pe care și-l doresc. Rochia de mireasă trebuie să fie, în primul rând, reflecția propriei personalități, astfel încât să ofere încredere în sine și confort. În ceea ce privește alegerea machiajului și a încălțămintei adecvate, cea mai importantă regulă este: „Mai puțin înseamnă mai mult.”, imaginea dorită fiind una cât mai feminină și naturală. Indiciul că rochia ideală a fost găsită, este răspunsul afirmativ la întrebările: „Mă simt minunată?, Am încredere în mine?,  Mă simt confortabil?”.

11949621_1608006202753409_1670844199_n

Ce vă deosebește de restul atelierelor de modă?

Alimaris Amo este locul în care rochiile nu se croiesc conform tiparelor, ci sunt expresia libertății, imaginației, personalității. Serviciile atelierului se adaptează nevoilor fiecărui client în parte, receptivitatea și relația cu acesta fiind componentele cele mai importante ale muncii mele.

Ce mesaj aveți pentru femeile și bărbații ce sunt pasionați de modă?

Pasiunea pentru modă înseamnă pasiune pentru frumos, pentru artă.  Mai mult decât a te conforma tendințelor, a fi la modă înseamnă a adopta un stil de viață, a te descoperi pe tine însuți și a te pune în valoare.

Celor cărora îsi doresc să facă din pasiunea lor o profesie, le spun că: „Niciun vis nu e prea mare și niciun visător nu e prea mic.”, aceasta este bagheta magică cu care pasiunea atât în modă cât și în orice alt domeniu devine realitate. Dar dorința este doar o treapta spre atingerea obiectivului lor, aceasta necesitând a fi acompaniată de muncă, voință, răbdare și devotament.

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Afișează 2 Comments
Spune-ți părerea
  1. […] Marina – managerul revistei și Maria Minea – Directorul (designerul) de la atelierul Alimaris Amo din Brașov.  Fiecare membru al juriului va desemna câte 3 câștigători și își va motiva […]

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada