Publicat: lun, Apr 13th, 2015

Isabella Rossellini, prezentă în juriul de la Cannes 2015

isabella-rosselliniIsabella Rossellini va prezida juriul secţiunii Un Certain Regard la Festivalului de Film de la Cannes 2015, au anunţat organizatorii printr-un comunicat de presă. 

În vârstă de 62 de ani și fiica marelui regizor  italian Roberto Rossellini şi a actriţei suedeze Ingrid Bergman, Isabella Rossellini și-a început cariera în cinematografie în anul 1976. Cu o carieră internațională, datorită rolurilor interpretate în „Nopţi albe/ White Nights” (1985) de Taylor Hackford, „Băieţii duri nu dansează/ Tough Guys Don’t Dance” (1987) de Norman Mailer, „Ochi negri/ Ochi chyornye” (1987) de Nikita Mikhalkov, dar mai ales în două filme regizate de David Lynch – „Catifeaua albastră/ Blue Velvet” (1986), „Suflet sălbatic/ Wild at Heart” (1990), „Funeralii/ The Funeral” (1996), de Abel Ferrara, „Iubire la New York/ Two Lovers” (2008), de James Gray. Iar în 2010, a făcut un alt rol memorabil, în filmul „Singurătatea numerelor prime”, de Saverio Costanzo.

La Cannes, Isabella Rossellini va participa la omagiul adus de organizatori mamei sale, asistând la proiecţia „Ingrid Bergman, in Her Own Words”, un documentar regizat de Stig Björkman, ce va fi proiectat în cadrul secţiunii Cannes Classics.

Ea va asista, de asemenea, la lansarea „Ingrid Bergman Tribute”, un spectacol care marchează centenarul naşterii mamei sale. Pus în scenă de Guido Torlonia şi Ludovica Damiani, acest show va avea la bază autobiografia celebrei actriţe suedeze şi corespondenţa ei cu regizorul Roberto Rossellini şi va fi apoi jucat pe marile scene ale lumii.

Acompaniată de un juriu compus din artişti, jurnalişti şi directori de festivaluri – a cărui componenţă va fi anunţată în curând -, Isabella Rossellini va decerna trofeul Un Certain Regard şi celelalte premii din această secţiune, sâmbătă, 23 mai, cu o zi înainte de ceremonia de închidere a Festivalului de la Cannes.

 

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada