Publicat: sâm, Aug 15th, 2015

Interviu Delikates – ce este la modă în sezonul de toamnă

delikates

În spatele brandului Delikates sunt două designerițe tinere, György Eszter și Szász Emőke. Eszter a terminat secția de design vestimentar, în cadrul Universității Decorative București, iar Emőke la Iași, tot design vestimentar.

O scurtă prezentare despre cele doua designerițe.
-  Cuma a luat naștere atelierul Delikates?

Eram prietene din liceu, de la liceul de artă din Sfântu Gheorghe, dar ne-am dus la facultăți diferite (la Iași și la București), unde am învățat design vestimentar. După terminarea facultății, ne-am reîntâlnit „întâmplător” și descoperind că avem aceleași idei despre modă, am început să visăm un mic atelier cu haine și accesorii delicate. Primele creații au luat naștere într-un atelier improvizat, acasă în bucătărie. Erau costume de scenă. Când am făcut prima rochie de mireasă, am rugat-o pe o prietenă, sa ne lase sa-i facem rochia pentru ziua ceea mare, nunta. Și în prezent suntem datoare pentru încrederea acordată.

Numele si logo-ul Delikates provin de la Eszter, ea a început să facă borsete și genți la facultate pe care le promova pe blogul ei sub numele Delikate. Aceste prime încercări au fost acum  5 ani, în prezent avem un mic atelier și două linii principale, gențile pe care le producem în serie mică și rochiile de mireasă și de ocazie care sunt unicate, se produc dupa comandă.

atelier Delikates

-  Cărui public se adresează creațiile de modă? Pe viitor vreți să faceți și haine pentru bărbați?

Publicul țintă este destul de larg, deoarece gențile sunt favorizate mai ales de o generație tânără, o borsetă de exemplu, este accesoriul perfect pentru un festival, un rucsac poate fi de folos pentru o mămică la o plimbare cu copii. Iar rochiile de ocazie si de mireasă sunt realizate pentru doamnele și domnișoarele care doresc să poarte ceva special la evenimente speciale. Ceea ce este comun în toate creațiille noastre, este că sunt realizate pentru femei (și nu numai) adevărate care trăiesc între noi, care au intenția de a se autoexprima prin îmbrăcăminte, dar pentru care funcționalitatea și frumosul sunt la fel de importante.

Pentru bărbați deocamdată avem genți, în viitorul apropiat nu dorim să lansăm colecții de vestimentație pentru ei. Totuși ni se pare că sunt destul de putine branduri pe piața românească care se adresează bărbaților, deci nu se știe niciodată.

Delikates colectie

-  Ce planuri de viitor aveți? Când vor fi lansate următoarele creații de modă? Câteva detalii despre noile colecții.

O îndeplinire mult dorită este să acordăm mult mai mare accent colecțiilor pret-a-porter, ne gândim doar la o serie mică, sperăm să reușim în viitor. Am vrea să ajungem cu colecțiile respective puțin mai departe, în prezent majoritatea clienților noștrii sunt din zona noastră, ne-ar plăcea să ajungem în București, ar fi o piață diferită, dar interesantă.

Iar acum urmează lansarea unei noi colecții de rochii de mireasă, ne ocupăm cu organizarea shooting-ului, conceptul este deja stabilit, ne place mult să lucrăm la capitolul acesta, este o muncă foarte creativă.

-  Ce sfătuiți femeile să poarte pentru sezonul de toamnă – iarnă?

Linia principală între trendurile sezonului rece va fi moda anilor 70’-80’, vor fi din nou la modă pantaloni largi cu talie înalta, sacourile lungi în stil masculin, paltoanele oversize. Mixul texturilor este la modă în fiecare sezon rece, chiar și acum. Stofa combinată cu piele, matase cu blana, tricotaje cu detalii lucioase, dantela cu jeans, toate ar putea fi must have-urile zilelor răcoroase. Îndrăgostiții stilului romantic să se inspire din costumele victoriene și edwardiene, dantela și volane, în orice cantitate, dar atenție, e suficient un singur produs într-un outfit. Stilul sporty-glam este comod și practic, dar în același timp jucăuș și plin cu umor. Teniși cu laggings în nuanțe neon, jachete fas în stilul anilor 90’, fustițe mini cu paltoane de ploaie, toate sunt la modă.

Nuanțele principale rămân cele specifice sezonului rece, tonuri închise de verde, grena, marsala, maro, griuri nisipii și nuanțe pastelate (roz pudră și nuanțele șterse de bleu). Imprimeurile drafice în alb-negru vor fi super trendy. Aceleași nuanțe vor fi prezente și în imbrăcămintea bărbătească, mixul texturilor este foarte frecventat și în cazul lor. O vesta fas cu un pulover oversize și cu o pereche de jeansi slim-fit sunt perfecte pentru o ținută casual.

-  Puteți da o definiție pentru modă?

În viziunea noastră moda este ceea cea stă bine. A fi la moda inseamna a se îmbrăca cu stil.

-  Pentru incheiere, câteva sfaturi pentru femei în general și ce transmiteți cititoarelor DespreModa?

Doamnelor și domnisoarelor, avem mulți designeri buni în țară, cumpărați produsele lor!!!

 

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada