Publicat: lun, Apr 13th, 2015

Femei – Decolteul perfect

decolteuAtunci când își caută o rochie, fie ca este de seară, rochie pentru un eveniment,  petrecere, nuntă sau chiar rochia de mireasă, majoritatea femeilor caută rochii cu un decolteu generos. Iar decolteul fără bretele – care e cel mai popular la momentul actual – nu favorizează pe toată lumea… Câteva repere care să te ajute să alegi decolteul care pune cel mai bine în valoare forma corpului tău.

Fără bretele

Este potrivit majorității siluetelor, dar mai ales femeilor cu umeri bine definiți și gât frumos. Poate fi drept sau decupat în formă de inimă și avantajează sânii mari – în cazul femeilor cu sâni mici, poate fi prevăzut cu push-up. Există, însă, o condiție: corsajul trebuie să fie perfect croit pe bust și ferm susținut de balene, altfel vei avea senzația că alunecă de pe tine (rochia se lărgește de la sine în câteva ore, chiar dacă mănânci puțin).

 

Cu bretele

Odată cu grosimea bretelelor, crește și susținerea pe care o oferă un astfel de decolteu. Nu îl alege însă dacă ai sâni mari (susținerea nu va fi optimă), gât scurt și/sau brațe groase.

 

În formă de inimă

Bun pretext pentru a accentua sânii sau pentru a crea iluzia optică a unui bust consistent. Se potrivește oricăror conformații, de la mărimea S la XL. Este feminin, clasic și poate fi sau nu prevăzut cu bretele subțiri, pentru susținere.

 

Decolteul Queen Anne

În spate are puțin guler, iar în față este adânc și decupat în formă de inimă. Se potrivește tuturor siluetelor și ajută la alungirea lor, precum și la „mărirea” bustului.

 

Cu bretele după gât

Este elegant și sofisticat, ideal pentru femeile cu umeri largi, dar nu atât de grozav pentru cele cu umeri înguști sau piept generos.

 

Cu bretele tip spaghetti

Este un decolteu foarte delicat și feminin, recomandat femeilor zvelte, fragile, cu sâni mici și cu umerii înguști.

 

Decolteul în V

Avantajează cel mai bine siluetele tip clepsidră și femeile cu forme, iar adâncimea lui depinde de rochie – cu cât bustul e mai generos, cu atât V-ul trebuie să fie mai mic. Accentuează verticalitatea, lungește silueta și creează spațiul necesar pentru a lumina chipul. Flatează orice siluetă, iar femeile foarte slabe pot masca clavicula cu bijuterii.

 

Decolteul în U sau rotund

Aceeași regulă este valabilă: cu cât sânii sunt mai mari, cu atât mai puțin adânc trebuie să fie decolteul. E mai degrabă casual decât formal și se potrivește oricărei siluete, dar mai ales celei în formă de pară.

 

Pătrat

Unghiurile drepte atrag privirile către partea superioară a corpului. Este decolteul perfect pentru a camufla umerii prea osoși, dar neindicat mireselor cu brațe mai groase. Se potrivește oricui (evită-l doar dacă ai umerii foarte lați) și pune foarte bine în valoare bustul generos, fără a dezvălui prea mult.

 

Bărcuța

Este drept, lejer și acoperă mare parte din zona dintre bust și gât. Delicat și feminin, degajează gâtul, alungindu-l, subliniază clavicula și linia maxilarului și dă volum pieptului. Este un decolteu contraindicat femeilor cu fața pătrată, mandibula proeminentă sau sânii mari.

 

Cu umeri lăsați

Spre deosebire de decolteul-bărcuță, decolteul cu umeri lăsați pune în evidență și umerii, nu doar clavicula și gâtul. Este un mod isteț de a contrabalansa lățimea prea mare a șoldurilor. Poartă-l dacă ai un bust generos și evită-l dacă ai umerii lați. Atenție însă, nu poate camufla bretelele sutienului!

 

Asimetric

O opțiune sofisticată – dar numai pentru femeile cu bustul mic sau mediu. Poate fi echilibrat de o coafură sau de o bijuterie asimetrică.

sursă diasporaro.com

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada