Publicat: mie, Apr 29th, 2015

De vorbă cu Carla Szabo

Unul dintre cei mai relevanți designeri români contemporani, Carla Szabo creează bijuterii, accesorii și obiecte subtile însă complexe, cu o precizie arhitecturală, de mai bine de 12 ani. “Producand două colecții pe an ce afișează o dorință neobosită pentru inovare, Carla Szabo este unul dintre puținii designeri independenți – pioneri ai scenei din Romania”. (The New York Times)

Carla transformă trăirile interioare ale persoanelor în bijuterii ce explorează teme ce reprezintă experiențe intime ale ființei umane; experiențe ce ne unesc pe noi oamenii, în ciuda oricăror aparente diferențe.

Carla Szabo

Carla Szabo

 

DespreModă: De ce ați ales creația obiectelor de design, ce vă pasionează cel mai mult în munca dumneavoastră?

Carla Szabo: Designul este meseria și pasiunea mea. Îmi place lucrul cu ideile și materia, mai precis procesul prin care o idee ajunge să devină obiect. Este o poezie 3d, o formă de comunicare cu lumea.

DespreModă: Câteva sfaturi despre ce bijuterii trebuie să purtăm când mergem la diferite evenimente, cum ar fi: la o nuntă, o întâlnire de afaceri, o simplă plimare în parc, etc. Și ce gen de bijuterii se poartă în 2015, din ce materiale, ce culori, etc.

Carla Szabo: În orice context ar fi purtată, bijuteria vine să sublinieze o ținută. Să o puncteze, să o fixeze. O alegem în funcție de starea de moment sau de locul în care vrem să mergem. O persoană modernă pe parcursul unei zile participă la mai multe activități, uneori foarte diferite.  Accesoriile pe care noi le propunem, sunt în marea lor majoritate purtabile în orice ocazie. Încapsulează în egală măsură eleganță, originalitate și versatilitate.

În 2015 se poartă bijuteria lejeră, colorată pastel dar și unele masive, statement. Piesele din colecția ce urmează să o lansăm pentru vară se află la limită dintre rigoare și exuberanță. Noua colecție vorbește prin culori, transparențe și delicate străluciri.

Câteva bijuterii lucrate manual de Carla Szabo.

warm-bird-brooch

 

brosa-oglinda-calut-fata-spate

 

colier-bratara-embracelet-smiley-face

 

fragment-necklace

 

Contact Carla Szabo: carlaszabo.com.

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Afișează 2 Comments
Spune-ți părerea

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada