Publicat: sâm, Mai 2nd, 2015

Noua colecție primăvară – vară a cunoscutului brand Nina Ricci

În acest articol vom vorbi despre noua colecție primăvară – vară a cunoscutului brand Nina Ricci. Casa de modă franțuzească Nina Ricci este foarte cunoscută pentru parfumurile și hainele pe care le face.

Nina Ricci 2

Brandul este foarte apreciat de către doamnele din Paris și din întreaga lumea, fiind fondat de către Nina Ricci pe numele său Maria Adélaïde Nielli (n. 14 ianuarie 1883, Turin Italia – d. 30 noiembrie 1970, Paris), o creatoare franceză de modă de origine italiană. Maria s-a mutat împreuna cu familia, din Italia în Paris, cand avea numai 13 ani și a pătruns în modă cu munca de jos, fiind croitoreasă. S-a remarcat, iar în timp a avansat la funcția de prim stilistă a unui salon couture, ca mai apoi, în 1932, să își deschidă, cu ajutorul soțului său, bijutierul Louis Ricci, propriul atelier.

Între anii 90 și până în prezent, departamnetul de creație al casei de modă a fost ocupat de mai mulți designeri. Colecția de primăvară – vară, Nina Ricci, a avut semnătura lui Peter Copping.

Nina Ricci

„M-am inspirat căutând prin arhivă unde am dat de un proiect la care mama a lucrat împreună cu alte case de modă, după război. Creau piese după modele de haute-couture. M-a trimis cu gândul la femeile din Paris, în acele vremuri de război, cu raționalizări, cu materiale puține. Femeia trebuie să fie foarte creativă cu garderoba ei și, în esență, să se descurce cu ce avea” declara Peter Copping – Artistic Director (designer), Nina Ricci, despre ultima prezentare de modă Nina Ricci.

Ținutele Nina Ricci au delicatețe specială, o notă subtilă de elegantă care pune accentul pe feminitate și face orice femeie atrăgătoare și specială.

nina ricci prezentare de modă

„Nu am vrut să creez cu nicun chip o siluetă retro, a fost important. Este vorba de femeia contemporană, dar cu privire către acele vremuri, ca de rămas-bun. Am apelat la un șifon pe care l-am sfâșiat și remăsurat. Mi-a plăcut ideea, dar am păstrat buza argintie, cu butoniere. Reflectă stilul de croi a la Dior, creând acel aer aparte. Am aruncat astfel de elemente de-a lungul prezentării, ca să fixez mai bine conceptul. Am diversificat mult partea coloristică și am introdus culori noi, marca Nina Ricci, cum ar fi șofranul sau mocca brună, o culoare nemaifolosită. Culorile au trimis mult înapoi, la acea perioadă ilustrată de mine. Am vrut totuși să pară contemporane, așa că le-am amestecat cu tonuri mai pastelate, așa apar nuanțe de brun cu bleu pal”, Peter Copping la prezentarea de modă a colecției primăvara – vară Nina Ricci.

Designerul britanic ne dovedește cu această creație ca este un maiestru al eleganței și știe să pună accentul pe feminitate.

„Bijuteriile au fost minunate. A fost o șmecherie de-a mea pe care am realizat-o cu o prietenă, un designer de bijuterii din Los Angeles. În spiritul conceptului și al reciclării, m-am gândit de ce ar trebui neapărat să avem o colecție nou – noută în fiecare sezon. Ea mi-a permis să îi folosesc arhiva personală, așa că unele din piesele de azi de pe podium sunt, de fapt, creații de-ale ei de acum 10 ani. Folosindu-le într-o colecție Nina Ricci le-am dat o viță nouă. Gențile au fost importante. Am realizat o geantă mare, deoarece aveam nevoie de ea. Ne-am dorit să o facem într-un mod luxos, așa că unele au fost din piele de crocodil, cu multe combinații de culori. Poate a fost greu de observat, dar pe interior a fost piele de Piton și de leu. Este important să ai elemente de lux și la interior”, Peter Cooping.

Nina Ricci3

Cea mai nouă colecție primăvară – vară, Nina Ricci, prezintă o serie de piese vestimentare romatice, elegante si rafinate. Într-o cheie mai moderată, ținutele lasă o impresie bună pe stradă, fiindcă urmează regulile culturii și a ceea ce se poartă.

Despre autor

- Moda nu este ceva ce există numai în rochii. Moda este în cer, pe stradă, modă are de a face cu idei, modul în care trăim, ceea ce se întâmplă.

Comentezi? pe DespreModă.ro

XHTML: Puteți folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Facebook “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Nu poți avea niciodată prea multă grijă atunci când îți alegi pantofii. Prea multe femei consideră că nu sunt importanți, dar adevarata eleganță a unei femei se masoară după ce poartă în picioare.” Christian Dior “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada “Ținuta este ceea ce prezinți lumii, în special în prezent, când contactul uman este atât de scurt. Moda reprezintă un limbaj instant.” Miuccia Prada